Västerås

Trögt för kommunens museibuss

Få nyttjar transportsatsning till kommunens olika museer. Snittet ligger på två passagerare per dag och det låga intresset kan bero på dålig marknadsföring, enligt Leif Andersson på Berghamra Taxi, som kör bussen.

- Det är väl beställaren Västerås stad som borde satsa mer på reklam, säger Leif Andersson.

Syftet med bussen är att transportera besökare mellan Konstmuseet, Länsmuseet, Vallby friluftsmuseum och Anundshög. Museibussen går fyra gånger om dagen. Museibussen kommer att köras på försök i tre år.

Att det är dåligt marknadsfört tycker även busschaffören Håkan Eklund som dock trivs med sin buss.

- Bussen går bra, men det behövs fler passagerare och det måste synas att bussen finns. Jag som vet om den har knappt hittat att det går en buss. Säger busschaufförern Håkan Eklund.

Men Lennart Fast, kulturdirektör i Västerås Stad håller inte med om att marknadsföringen varit dålig.

- Allting kan väl göras bättre, men jag tycker att den har marknadsförts på ett bra sätt, säger han.

Enligt honom så har kommunen satt ut annonser i tidningen, skrivit om det i kommunens trycksaker och museerna har berättat om bussen på sina hemsidor. Men Lennart Fast håller med om att den snabba beslutsprocessen gjorde att man inte riktigt fick med museibussen i alla trycksaker, något som han lovar kommer att bli bättre till nästa år.

Vidare så tror Fast att man måste ha tålamod när det handlar om att ändra folks betenden.

- Man skapar inte en stor förändring på en gång, utan det krävs lite uthållighet, säger Lennart Fast, kulturdirektör i Västerås Stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista