Västerås

Fortsatta problem med IP-telefonin inom Västerås stad

I februari i år gick Västerås stad över till IP- telefoni och sedan dess har det varit problem. Det har bland annat varit felprogrammerade telefoner, anslutningar som saknats och man har inte kunnat lyssna av lämnade röstmeddelanden.

Enligt Siw Adolfson, kommunikationschef inom Västerås stad fanns det en plan för eventuella problem men bekymren blev mycket större än vad kommunen och leverantören trodde.

- Man får nästan räkna med problem, det är en stor övergång, säger Siw Adolfson.

Men hon ångrar inte beslutet att gå över till IP-telefoni. Hon tycker att fördelen med att alltid vara nåbar för kommuninvånarna väger tyngre än de problem som varit.

Även i Hallstahammar, som har IP- telefoni sedan i november förra året, har man haft problem.

Enligt Jari Heikkinen, biträdande kommunalchef så har det största problemet varit mobiltelefoner som inte fungerat. Just nu så är han tveksam till att bytet till IP- telefoni har varit värt alla problem. Men han säger samtidigt att alla tekniska system har problem i början. Han hoppas att problemen i Hallstahammar kommer att vara lösta efter sommaren.

Även Siw Adolfson, kommunikationsdirektör i Västerås Stad, tror att alla problem kommer att vara lösta efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista