84-årig kvinna brutalt överfallen

En 84-årig kvinna fick livshotande skador vid ett mycket brutalt överfall i Västerås vid 18-tiden igår. Kvinnan fick flera slag i bakhuvudet med ett baseball-trä.
Det var på Viksäng, vid en gångbro över E18, som kvinnan attackerades. Enligt vittnen var det två ungdomar som - helt oprovocerat - slog ned kvinnan. - Hon får ta emot tre slag i huvidet med ett baseballträ eller något liknande. Gärningsmännen försvann omedelbart från platsen efteråt, säger vakthavande polisbefäl Patrik Skörvald till P4 Västmanland. Den 84-åriga kvinnan vårdas nu på neurokirurgiska avdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Intill kvinnan låg hennes handväska med olänsad plånbok och andra tillhörigheter. I gräset låg hennes nyckelknippa, och det tyder enligt polisen på att gärningsmännen börjat leta igenom hennes fickor, innan de försvann därifrån. - Det verkar som om det var ett försök till rån, säger Patrik Skörvald. Polisen ska idag gå igenom vittnesuppgifterna, och eventuellt knacka dörr i området.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".