Arboga-rättegången

Den åtalade kvinnan förhörs

I den pågående rättegången om morden på de två barnen i Arboga, och mordförsöket på deras mamma, fick på tisdagen den åtalade 32-åriga, tyska kvinnan börja lämna sin redogörelse.

Den åtalade kvinnan nekar till att ha begått morden. Via tolk gav hon sin förklaring till varför hon befann sig i Arboga på morddagen i mars

– Strax efter två kliver jag på tåget för att åka till Arboga. Där kliver jag av tåget för att gå till fots till en arkeologisk utgrävningsplats: fornborgen Halvardsborg. Det tar ungefär en timma att promenera dit, berättar den misstänkta kvinnan genom sin tolk.

Enligt förhöret tittade hon sedan på resterna vid borgen. Hon hade befunnit sig där tidigare men letade den här gången efter speciella saker.

– Det tog ungefär en timme sen gick jag tillbaka till fots, klev på tåget och åkte tillbaka till Stockholm med tåget som gick ungefär halv åtta, säger den åtalade kvinnan.

Därefter övergick redogörelsen till att handla om hennes tidigare relation till mannen som är sambo med de mördade barnens mamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista