Möte för att förbättra för funktionshindrade

Idag har nämden för funktionshindrade i Västerås hållit ett möte där politiker, intresseorganisationer, utförare, landsting och LSS-handläggare har träffats.
Nämden för funktionshindrade har länge varit i blåsväder på grund av besparingar som orsakat kraftiga protester från funktionshindrade, deras anhöriga och intresseorganisationer. Men idag möttes de allihopa för att diskutera hur verksamheten ska utvecklas under 2003 och 2004. Turbulensen kring besparingsförslagen har gjort att nämden har blivit mer lyhörd. Det menar Anita Östling Beventorp, ordförande i föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna i länet. - Det här är mötet var ett bra initiativ och det är viktigt. Jag tror att nämnden har förstått vikten av rättighetslagstiftningen och framtiden får sedan visa hur mycket nämnden har lyssnat på oss från handikapprörelsen. - Det vi slagit fast enhälligt här är att individuella planer måste inrättas, säger Anita Östling Beventorp. Aila Rasimus, socialdemokratisk ordförande i nämnden för funktionshindrade, medger att nämden tagit lärdom av den senaste tidens kritik och protester. -Det är klart att det skulle ha varit bättre om vi hade haft tid att diskutera besparingar med handikapporganisationer, men vi var piskade att fatta beslut. Men efteråt, tycker jag, att vi har börjat en bra dialog med handikapporganisationerna som jag hoppas utvecklas ännu mera i framtiden, säger Aila Rasimus, till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".