Landstingsråd anklagas för att ljuga

Stängningen av mottagningarna vid Sala lasarett orsakar nu politisk strid. Landstingsrådet Glenn Andersson anklagas för att ljuga om nedläggningsbeslutet.
Centerpartisten Inger Elisson anklagar nu det socialdemokratiska landstingsrådet Glenn Andersson för att ljuga. Saken gäller vad han sa igår om stängningarna av hud- och kvinnomottagningarna på Sala lasarett, nämligen att nedläggningen beslutats av en ''enig landstingsstyrelse''. - Det är ju ren lögn när Glenn Andersson säger att det här har politikerna beslutat i landstingsstyrelsen, och även i fullmäktige, säger en upprörd Inger Elisson till P4 Västmanland. Enligt Inger Elisson är det sjukhusdirektör Lars-Gunnar Kallin som tagit besluten om nedläggningar, eftersom han fått i uppdrag att minska kostnaderna inom sjukhusförvaltningen med 100 miljoner under 2003. - Det är inga politiker som har varit med och beslutat i den här frågan alls! Enligt Inger Elisson rör det sig om ett så kallat strukturellt beslut. - Man säger att eftersom politikerna inte varit med och fattat beslut när de här mottagningarna öppnades, och då ska man inte vara med och besluta när de stängs, säger Elisson till P4 Västmanland. Hon tycker att det är egentligen är fel att frågan inte har behandlats politiskt. - Men det är så nu, men då ska man också tala om det klart och tydligt. Jag tycker att Glenn Andersson ljuger när han säger det här. Det är ju inte sant, säger Inger Elisson, centerpartist i landstingsstyrelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".