fagersta

Boende i Bodarne kämpar för gång- och cykelväg

Boende utmed riksväg 66 vänder sig nu återigen till Fagersta kommun och Vägverket för att få en gång- och cykelväg intill riksvägen. Det är vid byn Bodarne norr om Virsbo som gående och cyklister hänvisas till den smala vägrenen, knappt en halvmeter från den trafikerade vägen.

- Varje gång är det med livet som insats, säger Kerstin Jansson som bor precis intill vägen.

Hon får medhåll av Lars Sandstedt, som också bor intill vägen.

- Det har blivit betydligt värre sedan mitträcket sattes upp. Det känns rätt så tufft när det kommer en 45 ton tung långtradare och dundrar förbi, säger han.

I Bodarne bor två familjer permanent och så finns ett 20-tal fritidshus. Under flera år har kampen pågått för att få en gång- och cykelbana mellan Talluddsvägen och Västansjövägen norr om Virsbo, en sträcka på knappt en kilometer.

Denna sommar har varit den första med vajerräcke i mitten av vägen och situationen för de boende är ohållbar, det råder det enighet om bland de cirka 45 vuxna som skrivit på protestlistan som inom kort skickas till Vägverket.

Men svaret de hittills fått har varit att det inte finns pengar, säger Lars Sandstedt.

Barbro Jönsson, en av fritidshusägarna, står bakom den namninsamling som nu pågår. Hon hoppas nu på ett uppror bland de drabbade och att Vägverket den här gången ska förstå allvaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista