Bandidos till Örebro - Polisen i Örebro tar hjälp av Västmanlandspolisen

Det kriminella motorcykelgänget Bandidos har etablerat sig i Örebro där de har flyttat in i en lokal strax utanför centrum. Polisen i Örebro bevakar nu organisationen och tar hjälp av kollegorna i Västerås, det berättar Örebropolisens presstalesman Karl-Axel Karlsson.

– Det är en uppföljande verksamhet med inre spaning. Vi kollar vilka som är med i mc-klubben, vad de har för kriminell belastning. Det är viktigt att visa att vi finns, och att kontrollera personerna, säger han.

Polisen i Västmanland vill inte kommentera att Bandidos nu finns i Örebro. Helt enkelt för att de inte förtjänar publicitet, som polisens operativa chef Bo Andersson, säger. Men han säger samtidigt att polisen i länet länge jobbat förebyggande med att bekämpa de kriminella mc-gängen och att de lyckats bra med det.

I sommar har Bandidos två gånger försökt köpa hus i centrala Surahammar, men polisen och kommunen har tillsammans övertalat husägarna att inte sälja till kriminella. Polisens arbete i Västmanland iakttas med intresse av andra polismyndigheter, bland annat Örebro:

– Polisen i Västerås har varit mycket framgångsrik i sitt arbete i förebyggande syfte. De som arbetar med det här i Örebro har kontakt med Västerås och tar del av hur de har jobbat med det här, säger Karl-Axel Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista