Dubbla budskap om kvinnomottagningen

Det råder stor förvirring inom landstingsledningen när det gäller framtiden för den nedläggningshotade kvinnomottagningen i Köping. Enligt sjukhusdirektör Lars-Gunnar Kallin ska kvinnomottagningen i Köping vara kvar, medan landstingsdirektör Jan Brithon säger att mottagningen ska läggas ner.
Först kom besked om att kvinnomottagningen i Köping skulle läggas ner. Efter kraftiga protester i Köping kom ett nytt besked om att mottagningen skulle vara kvar. Det trodde i allafall de flesta, bland dem sjukhusdirektör Lars-Gunnar Kallin och chefen för kvinnokliniken, Lars-Olov Svensson. Lars-Gunnar Kallin säger att det beslut som gäller nu är att kvinnomottagningen i Köping ska vara kvar. Det är också det senaste direktivet som Lars-Olov Svensson säger sig ha fått. Det ska bli en viss rationalisering, inte lika mycket personal som idag, men mottagningen i Köping ska alltså vara kvar. Men vad som egentligen gäller är oklart, för samtidigt säger alltså landstingsdirektör Jan Brithon precis tvärtom: Beslutet om nedläggning har aldrig ändrats, mottagningen i Köping ska läggas ner. Frågan är bara när, eftersom det inte får ske så fort att den medicinska säkerheten äventyras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".