Elizabeth Salomonsson (s) kommunalråd i Köping.
Köping

Ja till kultur i Folkets park

Nu är det klart att Folkets Park i Köping ska byggas om till ett musik- och kulturcentrum. Det beslutade kommunfullmäktige på måndagen. Frågan har varit uppe tidigare, men återremitterades, bland annat för att oppositionen ansåg att bygget skulle bli för dyrt. Men det blev till slut ett ja och notan kommer att gå på 30 miljoner kronor.

– I de 30 miljoner kronorna ingår också teknisk utrustning och inventarier för fram för allt musikskolan, säger Elizabeth Salomonsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Köping.

Finns det inte viktigare hål att stoppa pengarna i?
– Det finns många viktiga saker att använda pengarna till och det här är en av dem för det här handlar om att utveckla musik- och kulturliver för fram för allt barn och ungdomar. Folkets park är en stor byggnad och kommer att innehålla förstklassiga lokaler för musikskolan, musikföreningar bland annat Lyran, dansungdom och vi har två förskolor, så det är väldigt stor verksamhet, säger hon.

Frågan om ett kultur i Folkets park eller inte, har länge varit omdebatterad i Köping. Senast ville oppositionen få igenom ett folkomröstning i frågan.

– Det har varit olika idéer om vad vi skulle använda lokalerna till. Sen har det handlat om att det kostar mycket pengar att göra de här förändringarna. Men någon gång måste man ju bestämma sig och nu har vi äntligen gjort de, säger Elizabeth Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista