Gymnasium i KAK slås samman

Redan hösten 2004 kan de tre gymnasierna i Köping, Arboga och Kungsör komma att slås samman till ett gymnasium. Kommunernas tre gymnasiechefer har fått i uppdrag av politikerna att utreda hur en sammanslagning skulle gå till. En effekt väntas bli att fler elever än idag måste pendla mellan kommunerna.
I många år har det talats om ett utökat samarbete mellan de tre gymnasierna i Köping, Arboga och Kungsör. Och ett visst samarbete finns redan idag, men nu har alltså gymnasiecheferna i de tre kommunerna fått i uppdrag att ta fram ett förslag på en sammanslagning av gymnasierna, som, om planerna går i lås, ska genomföras redan till hösten 2004. Enligt de här tankarna ska det även i fortsättningen finnas utbildning på alla de tre orterna, men vissa program som idag finns tre ställen kan flyttas till någon av orterna. Alla de tre gymnasieskolorna har kärv ekonomi, och genom att samarbeta hoppas man kunna spara pengar. Enligt Hans-Olov Sjölund, ordförande i utbildningsnämnden i Köping, kommer sammanslagningen också att betyda ökade valmöjligheter för eleverna, genom att det samtidigt blir fler grenar inom varje program. Men att program som idag finns på flera ställen slås samman på en ort kommer även att betyda att fler elever måste pendla mellan kommunerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".