Västerås

Fraktföretag etablerar sig på Västerås flygplats

Det internationella fraktföretaget TNT flyttar sin flygfrakt till Västerås flygplats. Två flygplan om dagen kommer att landa på Hässlö, där paket från hela världen ska packas om och fraktas vidare. Det första planet landar på redan på torsdag morgon.

- Det är jättekul att TNT vill etablera sig här, det visar att Västerås ligger bra till för logistik, både på marken och i luften. Vi har idag 15 reguljära avgångar i veckan, nu får vi tio till. Det är värdefullt för oss, säger flygplatschef Mikael Nilsson.

Det är dels ett stort plan, en Boeing 757, och ett mindre plan, SAAB 340, som ska gå till och från Riga i Lettland med paket sent på kvällen och tidigt på morgonen. TNT har tidigare flugit från Arlanda och Örebro, ny flyttar man dessa avgångar till Västerås.

Enligt TNT:s vd Steven Naylor är det viktigt att tänka på miljön, det blir mindre utsläpp när de bara flyger från en ort. Men det är framför allt Västerås läge som är bra, enligt TNT kan man tjäna in många dyrbara minuter när paketen levereras från Västerås, berättar Mikael Nilsson:

- De spar 15 minuter på att flyga från Västerås och det är värdefulla minuter för fraktbolaget, konkurrensen är stenhård mellan de fraktbolag som finns, berättar Mikael Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista