Tomas Högström (m) ordförande i landstingsstyrelsen.

Förslag på landstingsplan från majoriteten

Den styrande majoriteten i landstinget har lagt fram sitt förslag till landstingsplan 2009-2011. En plan som innehåller både gamla och nya saker.

Enligt Tomas Högström, moderat ordförande i landstingsstyrelsen så är det viktigaste i landstingsplanen de stora investeringar som görs med syfte att få bättre lokaler åt personal. 

- Vi ger ett utrymme för verksamheterna att ta för sig mer och göra sina prioriteringar, säger Högström.

Det gamla i planen är det fortsatt arbetet med elektroniska journaler på samtliga arbetsstationer, mammografi för åldersgruppen 40-74 år och ökad satsning på patientsäkerhet.

Nytt i planen är viljan att ge alla medarbetare en personlig utvecklingsplan. Man vill även flytta ner ansvaret för pengarna till divisionerna kirurgi och medicin och införa resultatmodeller för alla verksamheter inom landstinget.

Hur resultatmodellen ska se ut vet man inte i dagsläget, men tanken är att eventuella under och överskott ska följa med verksamheten ifrån föregående år. Tomas Högström vill låta verksamheterna se resultatet på det arbete som bedrivs.

– Verksamheter som är effektiva, jobbar målmedvetet och framåtinriktat ska få möjligheten att se resultaten, säger Tomas Högström, moderat ordförande i landstingsstyrelsen. 

Oppositionen har under dagen diskuterat majoritetens landstingsplan och skriver i en kommentar att planen innehåller förslag, som i stora delar präglas av gammal, traditionell högerpolitik med sänkta skatter och höjda patientavgifter.

Den 24 september tas planen upp i landstingsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista