Västerås

Reservplatserna fylls på till gymnasiet

På gymnasieintagningen i Västerås är det just nu bråda dagar. I dagarna börjar gymnasieskolan och just nu håller man på med de sista reservintagningarna.

Eva Stenström, avdelningschef för gymnasieintagningarna i Västerås, berättar att de allra populäraste programmen, som har många reserver i år, är bygg-, fordons- och hantverksprogrammen och även estetiska programmet med musikinriktning och energiprogrammet lockar.

Samhälls- och naturvetenskapliga programmen ligger på en stabil nivå, i alla fall på Carlforsska och Rudbeckianska gymnasiet.

Sämre intresse i år är det för exempelvis hotell- och restaurangprogrammet, och även för medie-, omvårdnads- och Europaprogrammen.

När det gäller de fristående gymnasieskolorna är ABB industrigymnasium och Kopparlundsgymnasiet fortsatt populära.

En del nya friskolor, som exempelvis Interkulturella Spanska gymnasiet, har däremot väldigt få elever men utbildningarna kommer ändå att starta som planerat, säger Eva Stenström.

Den 12:e september ska gymnasieintagningarna vara helt klara.

John Bauer gymnasiet och Västerås Fria Gymnasium har egen intagning och därför inte finns med i den här statistiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista