Västerås

Vatten på planerna stoppar fotbllens dag

På lördag skulle den 39:e upplagan av Fotbollens Dag ha spelats, men på grund av regnet får Västmanlands Fotbollsförbund nu ställa in.

- Det är tragiskt att det inte blir utav, det är nog många spelare som hade sett fram emot att spela i helgen, säger Reine Loord kanslichef på Västmanlands Fotbollsförbund.

Orsaken till att man inte kan genomföra Fotbollens Dag, även om det skulle bli fint väder i helgen är att man skulle förstöra planerna framöver om man spela på dom när dom är vattensjuka.

Sammanlagt var det mellan 5000 och 6000 ungdomar från hela länet, i åldrarna 7-14 år som skulle ha spelat i helgen. Men än fler berörs ifall man räknar med alla som är involverade runt omkring.

– Totalt är det nog mellan 15000 och 20000 personer som är involverade, med ledare, föräldrar och åskådare, Reine Loord.

Men trots att man tvingas ställa in i helgen så hoppas man fortfarande kunna genomföra arrangemanget inom de närmsta veckorna.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna genomföra Fotbollens Dag även i år, säger Reine Loord kanslichef på Västmanlands Fotbollsförbund.

Det är inte bara Fotbollens dag som ställs in utan även en hel del seriematcher i de lägre serierna kommer att beröras. Just nu arbetar man för att kunna spela så många matcher som möjligt på de konstgräsplaner som finns i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista