Hallstahammar

TPC Components varslar 53

TPC Components i Hallstahammar varslar 53 personer. Orsaken är minskad orderingång, enligt Mark Irwin, VD på TPC Components.

– Vi måste anpassa kostnadskostymen, säger han.

Enligt Mark Irwin kommer företaget att stödja de som sägs upp, hur kan han inte säga idag eftersom diskussionerna om det inte är avslutade ännu.

I november förra året var det ett varsel på 25 personer på företaget och nu alltså 53, men Mark Irwin tror inte att det kommer bli ännu fler varsel i framtiden:

– Jag tror inte det... det tror jag inte alls, säger han. Mikael Björklind, ordförande i metallklubben på TPC Components, har förståelse för att neddragningarna måste göras i å med de prognoser som gjorts, men säger också att varslen var ett tungt besked:

– Det kommer ju som ett litet slag i ansiktet för oss allihopa här. ( ... ) det är ju dämpad stämning, och en del är arga, ledsna, säger Mikael Björklind. TPC Components har idag 184 anställda enligt personalchef Eva Hedman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista