Kommunals strejk i Västerås utvidgas

Vid midnatt, natten till idag, utvidgades fackförbundet Kommunals strejk. Då gick ytterligare 2 200 av kommunals medlemmar i Västerås ut i konflikt.
Nu är det all personal inom teknik och idrott som berörs. Det innebär bland annat att badhusen kommer att hålla stängt och att renhållningen ligger nere. Dessutom går parkskötare, dagmammor, barnskötare, vaktmästare, personalen i skolbespisningen och städare ut i strejk. Det kommer bland annat att innebära att barnen får lov att ta med sig lunch till skolan och att skolornas toaletter kommer att bli ohygieniska. Dessutom får många föräldrar vara hemma med sina barn när barnskötarna på dagis strejkar. Strejken i Västerås pågår i en vecka. Den 12 maj ska istället kommunalare i Kungsör, Köping, Arboga och Fagersta tas ut i konflikt. Enligt Lenita Eriksson, ombudsman på Kommunal Västmanland ligger alla förhandlingar nere, läget är låst då båda parter förkastat varandras bud.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".