Västerås

Misshandel och krockade bilar

Polisen i Västerås rapporterar om flera fall av misshandel i Västerås under natten till lördagen. Dessutom har ett stort antal bilar förstörts i Vega-området.

På Hammarby blev en 37-årig man blev knivskuren i huvudet och handen. Han fördes till sjukhus med skador som enligt polisen är allvarliga, men inte livshotande. Gärningsmannen, som är 40 år, är på fri fot.

På Gryta skadades under natten en 37-årig kvinna i handen när hon försökte skydda sig från att bli knivhuggen i huvudet av en 23-årig man. Även mannen skadades och fick uppsöka sjukhus. Mannen misstänks nu för grov misshandel, uppger polisen.

I området kring Vega, Blåsbo och Aroslund i Västerås har någon eller några under natten medvetet krockat med 8-10 bilar. Enligt polisen har en bil stulits från en pizzeria och den bilen har sedan använts för att köra in i andra bilar i området. Polisen misstänker att gärningsmännen är de samma som tidigare förstört flera bilar av märket Mazda i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista