Peres och Abu Ala till Västerås

Idag kommer Israels utrikesminister Shimon Peres och den palestinske talmannen Abu Ala till Västerås. De båda ska tala på kongressen sedan äta lunch på Västerås slott. Där blir det ockås en del informella överläggningar.
Men man tror inte att samatalen kan leda till så mycket nytt eftersom båda två har ett väldigt begränsat utrymme att att röra sig med eftersom de måsta ta stor inrikespolitisk hänsyn. Men det är de båda männen som brukar förhandla och därför hoppas Göran Persson på att mötet ändå ska leda till något positivt. Västerås har aldrig tidigare haft gäster av motsvarande dignitet och säkerheten är stor men polisen vill inte avslöja några detaljer kring säkerhetsarrangemangen. - Men det blir den hittills största poliskommenderingen i länet, säger Ulf Palm polisens presstalesman i Västmanland. Ett hemligt antal polismän kommer att vara i tjänst och polismyndigheten har upprättat en speciell stab som ansvarar för säkerhetsfrågorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".