Barn tvingas följa med till jobbet

Kommunals utvidgning strejken märks redan i Västerås. Många föräldrar tvingas ta med sig barnen till jobbet, och snabbmatsförsäljarna lär ha goda tider när eleverna blir utan skollunch.
Elsa Forsman är fyra år. Hon och lillasyster Linnea, två år, får i dag följa med sin mamma som jobbar som lärare på Wenströmska gymnasiet i Västerås. Och Elsa vet varför: - För att det är strejk på dagis, säger Elsa, som tycker det är roligt att följa med mamma till jobbet. Catie Forsman, läre på Wenströmska, tycker att det hittills har gått bra att ha döttrarna med på jobbet: - Men i morgon har jag många lektioner, så då får vi se hur roligt det blir... Eleverna tycker att det är kul att Elsa och Linnéa är med, och några flickor tar sig tid att rita med dem. - Man får vara flexibel; allting ordnar sig, säger Catie Forsman till P4 Västmanland. Strejken medför också att eleverna i Västerås inte får någon skollunch. Alltså måste de ha med sig mat, eller äta ute. Ingen av de elever på Wenströmska gymnasiet som P4 Västmanland talat med hade med sig matsäck idag. - De som har pengar med sig går väl och köper pizza på lunchrasten, säger Afshin Moeine, en av eleverna på Wenströmska som inte får någon skollunch på grund av Kommunals strejk.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".