Misstänkt strejkbryteri i Västerås

Kommunal i Västerås har i dag fått samtal från flera upprörda medlemmar som säger sig ha upptäckt saker som kan klassas som strejkbryteri.
De strejkande kommunalmedlemmarnas arbetsuppgifter får inte utföras av någon annan under pågående strejk, och Kommunal håller noggrann kontroll för att upptäcka eventuella fall av strejkbryteri. Och det kan ha förekommit strejkbryteri i Västerås idag. - En del av våra strejkvakter tycker väl att det är nära i varje fall, säger Birgitta Ögren Lindgren, ordförande i Kommunals sektion 14 i Västerås. De misstänkta fallen gäller dels lärare som tänkt gå in och göra mellanmål, dels elever på ett fritids som - som en del i ett temaarbete - har utfört arbetsuppgifter som egentligen skulle ha utförts av strejkande barnskötare. - Barnskötarna som skulle ha gjort arbetsuppgiften är lite upprörda och tycker att det var strejkbryteri, säger Birgitta Ögren Lindgren till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".