Rättegången om dubbelmord i Arboga inte avslutad

Den kvinna som misstänks för mord på två små barn i Arboga och mordförsök på deras mamma får stanna kvar i häktet. Det beslutade tingsrätten i Västmanland efter en lång överläggning på måndagen. Domen mot henne har ännu inte beslutats.

- Förhoppningsvis kan rätten ge besked om målets fortsättning under morgondagen, sa lagman Per Kjellsson.

Hela måndagen hölls slutpläderingarna mot den kvinna som står åtalad misstänkt för att ha mördat två barn i Arboga, och för mordförsök på deras mamma.

Åklagare Frieda Gummesson yrkar på livstids fängelse eller rättspsykiatrisk vård. Hon tog i sin slutplädering upp en rad omständigheter som hon menar bevisar att den åtalade 32-åriga kvinnan är skyldig.

Bland annat ett par skor som kvinnan haft, som matchar skoavtryck som finns på brottsplatsen. Åklagaren menar också att mamman till de dödade barnen är mycket tillförlitlig när hon pekar ut den åtalade kvinnan som gärningsman.

Hon menar också att den åtalade kvinnan hade ett tydligt motiv till dådet, att allt pekar mot den åtalade kvinnan.

Försvarsadvokaten Per-Ingvar Ekblad gick i sitt slutanförande hårt åt åklagarens bevisning. Han menade bland annat att mammans utpekande av den åtalade kvinnan var felaktigt, och att minnesexperten Sven-Åke Christiansson är trovärdig när han säger att mamman knappast kan ha så klara minnen av mordkvällen.

Advokaten menar också att skoavtrycket på brottsplatsen mycket väl kan ha lämnats av någon annan, att de motiv till dådet som åklagaren lägger fram bara är hypoteser samt att det inte heller finns några DNA-spår eller annan teknisk bevisning som klart binder den åtalade kvinnan till brottsplatsen.

Advokaten yrkar att åtalet ogillas och att den åtalade kvinnan försätts på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista