Arboga

Mordmisstänkt kvinna skyldig enligt tingsrätten

Den 32-åriga kvinna som misstänks för morden på två små barn och mordförsök på deras mamma i Arboga är skyldig. Det meddelade tingsrätten i ett beslut under förmiddagen.

Enligt beslutet vill tingsrätten att kvinnan ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om hon ska dömas till vård eller fängelse.

- Jag är naturligtvis besviken över att tingsrätten kom fram till att det föreligger övertygande bevisning. Jag har en helt annan uppfattning. Det säger kvinnans försvarsadvokat Per Ingvar Ekblad.

Tingsrätten anser också att det finns en stor risk att hon avviker i väntan på straff. Därför ska hon stanna i häktet. Tingsrättens beslut var enhälligt. Samtliga nämndemän och domaren Per Kjellsson var överens om beslutet.

Det här innebär att det blir en fortsatt huvudförhandling när den rättspsykiatriska undersökningen är klar. Då kommer också dom att meddelas.

Polisen har jobbat oavbrutet med brottet sedan det begicks i mars. 20 poliser har skött utredningen under ledning av Bo Forsman som är nöjd i dag:

- Den första känslan var en enorm lättnad. Vi har suttit här hela förmiddagen och väntat på beslutet från tingsrätten.

- Det har ju sett mörkt ut många gånger, vi satt här hela påsken och jobbade. Ibland såg det bra ut, ibland var det motgångar, säger Bo Forsman.

Försvarsadvokaten Per-Ingvar Ekblad säger till P4 Västmanland att han är besviken över beslutet, men det är inget han kan påverka eftersom han inte får överklaga dagens beslut. Däremot kommer han att överklaga till Svea Hovrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista