arboga

Återigen dåligt vatten i Hällarna

Dricksvattnet i Hällarna utanför Arboga är nu för andra gången den här sommaren otjänligt.

Hällarna är ett sommarstugeområde en bit utanför Arboga, här finns det få personer som bor året om utan så här års rör det sig mest om helgbesökare som tittar till sin stuga eller husvagn.

Pernilla Larsson, anläggningsansvarig på Kultur och fritid, var ute tidigt i morse för att ta nya prover och hon berättar varför hon tror att vattnet återigen har blivit otjänligt:

– Vi tror att det spruckit upp i brunnen. Det är en grävd brunn och i och med allt regnande så har dagvattnet kommit in i dricksvattnet.

Att vattnet har blivit otjänligt innebär inte att man inte kan använda det överhuvudtaget. I det här fallet kan man fortfarande till exempel duscha i det. Men man ska inte dricka vattnet för då riskerar man att bli dålig i magen på grund av mängden e-kolibakterier.

Det man gör just nu för att vattnet ska bli tjänligt igen är att man klorchockar det och risken finns att man kommer bli tvungna att göra det på nytt i väntan på en ny brunn.

Pernilla Larsson tror att det kan dröja till nästa sommarsäsong innan det är klart med en ny brunn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista