Arboga

Polisen känner lättnad efter beslut om mordmisstänkta kvinnan

Stämningen i polishuset i Västerås är lättad idag, efter tingsrättens beslut att den 32-åriga kvinna som är misstänkt för morden och mordförsöket i Arboga, ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Tingsrätten säger att bevisen mot kvinnan är övertygande.

Bo Forsman, chef för länskriminalen, är nöjd med beslutet:

– Den första känslan var en enorm lättnad. Vi har suttit här hela förmiddagen och väntat på beslutet från tingsrätten.

Bo Forsman har tillsammans med 20 poliser jobbat oavbrutet med brottet.

– Vi har haft ett bra samarbete med åklagarna. Det har ju sett mörkt ut många gånger, vi satt här hela påsken och jobbade. Ibland såg det bra ut, ibland var det motgångar, säger Bo Forsman.

Just den här utredningen har känts extra lång:

– Det är ju två barn som blivit dödade och deras mamma svårt skadad. Det är ett sånt här brott som vi polisen måste lösa, säger han.

– Jag har länge varit säker på att det är rätt person vi har gripit. Men därifrån till en fällande dom är det långt. Men alla bevis som åklagaren Frieda Gummesson räknade upp under slutpläderingen borde leda till en fällande dom. Men jag blev orolig när rätten sköt upp beslutet till idag. Men nu är jag oerhört lättad, säger Bo Forsman till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista