Hallstahammar

Misstänkt mord - kan ha legat död flera dagar

Återigen befaras ett mord ha inträffat i Västmanland. Vid 19.30-tiden på tisdagen hittades en kvinna död i en lägenhet i Hallstahammar. Den döda kvinnan hade skador som gör att man kan misstänka att hon bragts om livet, enligt polisen.

Polisen larmades av ambulanspersonal, som kallats till lägenheten.

– Skadorna på kvinnan var av sådan karaktär att det inte går att utesluta att det har skett ett brott, säger vakthavande polisbefäl Johan Lindevret till P4 Västmanland.

Enligt polisens Agneta Kumlin, som håller i utredningen, kan kvinnan ha legat död i flera dagar, kanske uppemot en vecka. Hon säger också att kvinnan har sticksår på kroppen, men hon säger till P4 Västmanland att hon inte kan kommentera om det är dödsorsaken.

En förundersökning om brott har inletts.

Polisens tekniker har gjort en första undersökning på platsen och man har hört en del personer som bor i närheten.

Den döda kvinnan har ännu inte kunnat identifieras, men polisen tror att det är den kvinna som bodde i lägenheten, enligt vakthavande polisbefäl Johan Lindevret.

Kroppen har förts till Uppsala för rättsmedicinsk obduktion.

Man har i nuläget ingen misstänkt för brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista