norberg

Säterrymlingen gripen

Den man i 35-årsåldern som avvek från rättspsyk i Säter i söndags och som bland annat dömts för inblandning i ett rånmord utanför Sala 2001, har gripits tillsammans med två andra personer. Han greps i Norberg på onsdagsförmiddagen.

- Gripandet gick helt lugnt till. Han greps i Norberg, vid Mimerlaven. Det säger Lars Hamrin, presstalesman vid polisen i Västmanland.

Det var en privatperson som hade slagit larm, och bland annat lämnat bilens registreringsnummer. Polisen kunde då se att det var den förrymde mannens bil. Förutom 34-åringen greps också två andra personer som var i sällskap med honom.

- Den ena var även han en rymling från Säter, och den andra var en 21-årig kvinna, säger Lars Hamrin.

Den 34-årige mannen är bland annat dömd för att ha mördat en granne och deltagit i rånmordet i Solinge utanför Sala 2001, enligt polisen är han farlig. Men polisen känner inte till om han har begått några brott under sin tre dagar långa frihetssejour, förutom det misstänkta garageinbrottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista