hallstahammar

Död kvinna blev mördad

Det är nu bekräftat att den kvinna som hittades död i en lägenhet i Hallstahammar i tisdags, mördades. Det visar en preliminär rapport från rättsläkarens obduktion i dag.

Dödsorsaken var med största sannolikhet de stickskador som hon hade tillfogats, visar rapporten. Den mördade kvinnans identitet är ännu inte fastställd.

En analys av hennes tänder har påbörjats, men svaret på den väntas först i början av nästa vecka. Inte heller är det helt klart hur länge kvinnan har legat död innan hon upptäcktes. Tidpunkten för dödsfallet väntas framgå när obduktionsprotokollet är klart, vilket kan dröja någon vecka.

Polisens utredning visar att hon kan ha legat död under längre tid än en vecka.

Någon misstänkt gärningsman finns ännu inte. Polisens utredare fortsätter arbetet med att kartlägga lägenhetsinnehavarens bekantskapskrets för att försöka hitta ett motiv till mordet och finna en tänkbar gärningsman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista