hallstahammar

"Vi har förlorat den sociala kontrollen kvällstid i Hallsta" - säger polisen

Platsen där 16-åringen dödades är känd för att vara en plats där ungdomar samlas på kvällar och nätter. Det säger Roland Hed, närpolischef i Kolbäcksådalen. Han säger också att polisen fölorat den sociala kontrollen kvällstid i Hallstahammar.

- Fältassistenterna är ju inte igång längre, säger Roland Hed. Vi har därför inte kännedom om vad som sker, som är så viktigt.

Men Hallstahammars socialdemokratiska kommunalråd, Catarina Pettersson, håller inte med. Däremot ska kommunen satsa på ett brottsförebyggande råd.

- Skulle vi från kommunens sida bemanna gator och torg dygnet runt så skulle det kosta oerhört mycket pengar, och jag vet inte om det är rätt sätt, säger Catarina Pettersson.

- Kommunen arbetar förebyggande och vi ska nu dra igång ett lokalt brottsförebyggande råd där vi hoppas kunna bilda nätverk mellan kommun och polis, socialtjänsten, föreningar och aktiva människor som vill vara med och göra Hallstahammar tryggare. Det drar igång i höst, säger Catarina Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista