Hallstahammar

Kameraövervakning mot buset

Nu ska Hallstahammar införa kameraövervakning för att försöka komma tillrätta med buset på kvällar och helger. Och arbeta med brottsförebyggande åtgärder.

För fyra år sedan avskaffades de fältassistenter som fanns ute bland ungdomar på gator och på fritidsgårdar. Det finns inga planer på att återinföra den verksamheten, däremot ska man jobba med brottsförebyggande åtgärder.

- Vi vill sätta upp kameror för att bevaka Hammartorget, främst då nattetid och på helger, säger kommunalrådet Catarina Petterson (s).

Just den tiden är mest stökig och resulterar i flest anmälningar, enligt Catarina Petterson. Men det behövs också polis i området och vuxna som rör sig på stan, menar hon.

Att sätta in fältassistenter för att lösa problemet är inte aktuellt.

- De kan inte lösa de här problemen ensamma. Vi ser inte att fältassistenterna kan göra den insats som vi efterfrågar, säger Catarina Petterson.

Kommunen sätter nu in kameraövervakning och vaktbolag för att lösa problemet. Och sedan arbetar man förebyggande, menar Catarina Petterson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".