västerås

Vittnen sökes till verktygskupp

Polisen söker eventuella vittnen till en verktygskupp i Västerås. Det var under förra helgen, mellan 29 och 31 augusti, verktyg till ett värde av mellan 100 000 och 200 000 kronor stals vid ett inbrott vid det gamla televerkshuset på Sankta Ursulas väg i Västerås.

Verktygen förvarades i låsta vagnar i förråd i källarplanet till televerkshuset, som nu håller på att byggas om till radhus. Gärningsmännen har troligen tagit sig in genom en garageport från Skultunavägen och sedan brutit upp järndörrar till tre förråd där vagnar med verktyg förvarades. Där har ett stort antal maskiner, vinkelslipar, spikpistoler, slagborrmaskiner, skruvdragare, tigersågar samt borrar och andra verktyg stulits.

Totalt stals närmare 200 maskiner och verktyg ur förråden. Med tanke på den stora mängd gods som stulits bör gärningsmännen haft en lastbil eller skåpbil för att kunna forsla bort bytet.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen men behöver ytterligare upplysningar för att kunna klara upp brottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".