västerås

Unell (m) försvarar privatiseringar

Den borgerliga alliansen i Västerås vill att personal som jobbar inom staden bildar företag och privatiserar sina jobb, men för att kunna göra det måste man göra upphandling, annars blir det så kallad avknoppning som är olagligt. Men moderata kommunalrådet Elisabeth Unell hoppas att inga andra än personalen ska lägga anbud.

- Vi vill att personal tar över verksamhet, och hur gör man det idag, jo genom upphandling. Tidigare kunde man göra avknoppning utan upphandling, men här är det så att vi säger att det är avknoppning via upphandling. Men det är fortfarande personal som tar över. Vi har ju t ex Mälarrederiet som vi lyckats avknoppa under den här perioden, säger kommunalrådet Elisabeth Unell (m).

- Hade det kommit en överklagan i fallet med Mälarrederiet så hade vi gjort en upphandling. Och jag är då övertygad att det fortfarande varit Mälarrederiet som drivit verksamheten, säger Unell.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".