Västerås

Lögarängsbadet öppnar igen

Under lördagen återinvigs Lögarängsbadet i Västerås. Badet har varit stängt i nästan en månad för reparation och badsugna västeråsre har under tiden fått trängas på Kristiansborgsbadet.

Enligt Ulrika Andersson, avdelningschef för baden på Teknik och idrott i Västerås stad har det gått bra:

-Vi har fått ta alla våra besökare till Kristianborgsbadet. Både föreningsliv, vanliga besökare och kursverksamhet har vi haft på Kristianborg.

- Det har fungerat ganska bra och besökarna tycker att det har varit helt okej. De vet ju varför vi har gjort det här och vi har försökt att vara ute i god tid, säger Ulrika Andersson.

I våras upptäckte man att det läckte från det stora tilloppsröret till den stora bassängen och därför var man tvungen att göra ett planerat driftsstopp.

Röret är nu utbytt och samtidigt när bassängen var tömd på vatten passade man också på att slipa och måla den. Notan på omkring en miljon kronor för reparationen och underhållet hamnar hos fastighetskontoret som äger fastigheten.

Under lördagen är det fritt fram för alla badsugna i Västerås att hoppa i plurret på Lögarängsbadet och dagen blir lite extra festlig, berättar Ulrika Andersson. Bland annat blir det gratis vattenjympa.