Handikapporganisationer kritiska mot vårdteam

Handikapporganisationerna stämmer in i sjukgymnasternas kritik mot planerna på att införa så kallade vårdteam på länets familjeläkarmottagningar.
I kväll ska de privata sjukgymnasterna i länet informeras om landstingets planer på att införa så kallade vårdteam på familjeläkarmottagningarna. Kritiken från sjukgymnasterna mot vårdteamen har varit hård. Enligt dem kommer vården av försämras och flera privata sjukgymnaster kommer att få slå igen till följd av förslaget. Flera handikapporganisationer är också oroliga, bland annat Trafik- och polioskadades förbund och Reumatikerdistriktet i Västmanland. Serny Söderstrand är ordförande i Reumatikerdistriktet i länet, och hon säger till P4 Västmanland att alla måste få välja vilken vårdgivare de vill gå till, oavsett om den är privat eller inte. - Det är viktigt att personkemin fungerar mellan sjukgymnasten och patienten, och att vårdgivaren är specialiserad på patientens problem, säger Serny Söderstrand till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".