västerås

IVH-tränaren Lindsgård hoppar av

Med bara tre dagar kvar till premiären i handbollens elitserie så väljer IVH Västerås damtränare Göran Lindsgård att hoppa av.

Ett besked som slog ner som en bomb igår kväll på IVH:s träning.

- Jag saknar glädjen och brinner inte för uppgiften och då är det ingen idé att fortsätta, säger Göran Lindsgård till P4 Västmanland om varför han väljer att hoppa av.

Vad som verkligen ligger bakom att han tappat sugen vill Göran Lindsgård inte svara på, men att det ska vara missnöje från spelartruppen det förnekar han.

På träningen under tisdagskvällen fick spelartruppen beskedet om avhoppet.

- Det är givetvis väldigt tråkigt och olyckligt att det kommer så tätt in på seriestarten, säger Jessica som inte har en aning om varför han väljer att hoppa av.

Har ni spelare anat att han skulle ta det här beslutet?
- Nej, det tror jag kom som en överraskning för de flesta.

Finns det något missnöje mot honom som tränare?
- Nej, det har inte varit några sådana speciella situationer.

Den tillfälliga lösningen till premiären mot Önnered blir att damansvarige Eva Agarsson tillsammans med sin man Anders Agarsson tränar laget.

Lagkaptenen Jessica Enström har själv inte pratat med Göran Lindsgård än och vill inte uttrycka någon besvikelse över det sena avhoppet, men säger att turbulensen kommer påverka laget.

- Det är klart att det alltid påverkar laget om en tränare väljer att kliva av, men vi kan bara göra det bästa av situationen, säger Enström.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista