'' Tak över huvudet-garanti ''

- Det är ett misslyckande i dagens välfärdssamhälle att människor inte har bostad, och ovärdigt ett civliserat samhälle att alla inte har tillgång till något så grundläggande som tak över huvudet, säger moderata kommunpolitkern Elisabeth Unell. Därför föreslår hon i en motion till kommunfullmäktige att Västerås ska införa ''Tak över huvudet-garanti''. En sådan garanti finns redan i Stockholm.
Upprinnelsen till motionen är det uppmärksammade fallet med en västeråskvinna som tvingats sova i ett o-uppvärmt garage. Elisabeth Unell skriver i sin motion att syftet med ett allmännyttigt bostadbolag som Mimer är att alla ska garanteras en bostad, men att så inte är fallet i Västerås. Vidare skriver hon att för att det för att garantera att ingen är utan tak över huvudet behövs ett ökat samarbete med frivillig-organsationer, och ett beslut om garanterad plats på härbärge för bostadslösa. - Det kan finnas många orsaker till varför människor blir hemlösa, men oavsett orsak så måste det alltid finnas tillgång till övernattning, säger Elisabeth Unell till P 4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista