"Sala lasarett inte viktigaste sjukhuset"

Många är oroliga över att Sala lasarett kanske ska läggas ner, men Hebys centerpartistiske kommunalråd tar det lugnt: ''Det viktigaste sjukhuset är väl egentligen Akademiska i Uppsala.''
Landstingskonsulternas förslag att avveckla Bergslagssjukhuset och Sala lasarett har fått kommunpolitikerna att rasa. Men i Heby tar man det lugnt. Kommunalrådet Rolf Edlund menar att det för hebyborna i stort inte är lasarettet i Sala som är det viktigaste sjukhuset. - Det viktigaste sjukhuset är väl egentligen Akademiska i Uppsala. Vad jag förstås så åker upp emot 70 procent av våra sjukhusbesök mot Uppsala, säger Edlund till P4 Västmanland. Landstingets konsulter har inte tagit kontakt med honom innan besparingsförslaget presenterades, och det överraskar honom: - Ska man avveckla eller förändra en verksamhet så är det viktigt att det görs i dialog. Men förslaget att avveckla Sala lasarett är inte dramatiskt för Hebys del, anser Rolf Edlund. - Landstingets viktigaste uppgift det är att se till att det ges en bra sjukvård för oss som bor i i länet. Var vi får den sjukvården, det är deras uppgift att hantera på ett bra och förnuftigt sätt, också ekonomiskt. Det finns många stora sjukhus runt omkring som man kan användas, säger Rolf Edlund till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".