Surahammar

Hyreshus i Ramnäs under tillfällig tvångsförvaltning

En hyresfastighet i Ramnäs har hamnat under interimistisk, alltså tillfällig, tvångsförvaltning. Det efter att elen till delar av fastigheten stängts av eftersom hyresvärden inte betalat elräkningen under en tid. På onsdag avgör hyresnämnden om tvångsförvaltning ska bestå.

Ärendet hamnade i hyresnämnden i tisdags efter att en av de boende i huset hade hört av sig till hyresgästföreningen. På grund av obetalda räkningar hade elbolaget stängt av elen till bland annat trappan och källaren, alltså fanns det inget ljus där. Dessutom saknade hyreshuset varmvatten och värme.

- Ja, jag tycker att det är bedrövligt. En fastighet ska tillgodose behoven av att man har varmvatten för att kunna sköta sin hygien och man ska slippa frysa också, säger Håkan Forsman ärendehandläggare hos hyresgästföreningen Aros-Gävle.

Han fortsätter:

- Ett standardförfarande från vår sida är att vi då verkar för att en tvångsförvaltning ska komma till stånd om inte hyresgästerna har förutsättningar att få till exempel varmvatten eller värme i en fastighet.

På grund av att fastighetsägaren inte skött sina elräkningar vilket ledde till att elen stängdes av, begärde hyresgästföreningen att fastigheten skulle tvångsförvaltas och så blev det också.

Ett nytt möte om tvångsförvaltningen är bokat till onsdag morgon. Då har fastighetsägaren möjlighet att förklara sig.

På onsdag avgörs det också om det här hyreshuset ska tvångsförvaltas av Surahammarshus även i fortsättningen eller om ägaren får ta tillbaka ansvaret.

- Antingen fortsätter det att vara tvångsförvaltning eller så kan man, så att säga, återkalla den, och det förutsätter att fastighetsägaren har rättat till det akuta problemet, säger Håkan Forsman till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista