Engagemang för stödfamiljer

Det behvös fler stödfamiljer och ny engagerar sig Ulf Andersson från Kärrbo utanför Västerås för att skaffa fler familjer som vill ta emot barn som behöver extra stöd.
Enligt dem urspungliga planerna så skulle det har blivit en speciell stödfamiljernas dag imorgon söndag i Västerås men det blev det ingenting av. Istället ska Ulf Andersson själv i eftermiddag gå runt på Stora torget i Västerås och propagera för stödfamiljer. - Jag trivs inte med tanken på att det är så många barn som mår dåligt och jag trivs verkligen inte med tanken när jag vet att det går att göra något åt det, säger Ulf Andersson, till P4 Västmanland. Enligt Ulf Andersson så finns det idag 22 tusen stödfamiljer och stödbarn men han tror att det finns tusentals barn som inte får någon stödfamilj. Ulf Andersson har tre egna barn men han är dessutom en nybliven stödfamlijspappa till en 12-årig tjej som saknar egen pappa. En helg i månaden bor flickan hos Ulf Andersson och hans familj och det känns mycket betydelsefullt: -Det är himlaroligt för mig att få göra det här för jag känner att jag gör en insats, säger Ulf Andersson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".