Fem pojkar misstänks för E18-sabotage

Polisen har gripit fem pojkar som misstänks ha placerat ut föremål på E18 genom Västmanland. Ynglingarna, som är mellan 14 och 19 år gamla, misstänks bland annat för försök till dråp och tre av de fem har anhållits.
Tre av pojkarna greps på bar gärning vid 1-tiden natten till i lördags den gångna helgen de greps strax väster om Hallstahammar. Ytterligare en greps senare under morgonen och den femte på eftermiddagen i lördags. Pojkarna har gjort vissa medgivanden och har bland annat förklarat det hela med att de ville se vad som hände när bilar körde in i hindren. Sammanlagt har polisen ett 50-tal anmälningar beträffande föremål som placerats på E18 eller som kastats från broar eller bilar men polisen vet inte om de nu gripna pojkarna kan misstänkas för samtliga anmälningar. Pojkarna är tidigare inte kända av polsien och senast i morgon ska biträdande chefsåklagare Bengt Lindholm besluta om en eventuell häktningsframställan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".