Tusentals i Fagersta protesterade mot landstinget

Drygt 3 000 Bergslagsbor blev i går utestängda från debatten om Bergslagssjukhusets framtid. Folkets Hus i Fagersta räckte helt enkelt inte till att ta emot de 4 000 som demonstrerade mot den kritiserade konsultrapporten som hotar sjukhusets framtid.
Det var luttrade Fagerstabor, med flera tidigare hot om nedläggning av sjukhuset i bagaget, som slöt upp i protesten när landstingets representanter kom till stan för att möta folkets reaktioner. Landstingsstyrelsens ordförande Glenn Andersson (s) fick ta emot mycket kritik på mötet i Folkets Hus, där många hårda ord yttrades mot landstingsledningen och rapporten. Ordförande i allmänpolitiska utskottet Juha Rundgren (v), landstingsrådet Rigmor Åkesson (s) oppositionsrådet Torsten Källberg (fp) och biträdande landstingsdirektören Lena Burström var också på plats som representanter för landstinget. Kommunalrådet Stig Henriksson (v) fanns bland de cirka 4 000 som demonstrerade mot det hotande beslutet att kraftigt skära ner i verksamheten på Bergslagssjukhuset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".