kolsva

Kolsvaföretag varslar

Ännu ett företag i Kolsva drar ner på personal. Det är Componenta som varslar fyra av sina anställda och dessutom säger upp åtta personer från ett bemanningsföretag.

Företagets vd Göran Jansson säger att orsaken till personalminskningen är en förlorad order:

- För enheten i Kolsva så är det ett ganska stort avbräck, det är ungefär 40 procent av totala volymen i Kolsva och det är klart att det slår hårt då det är en av våra minsta enheter, säger Göran Jansson.

Componenta har sitt huvudkontor i Virsbo och har tillverkning även i Smedjebacken och Kolsva. Componenta är det andra företaget på bara en vecka som varslar i Kolsva. Förra veckan var det Kohlswa Gjuteri som varslade 12 personer:

- Det är ju ett hårt slag mot Kolsva och framför allt det fabriksområde som finns där, där vi är fyra större aktörer på området. Det är klart det skapar väl en hel del oro, säger Göran Jansson på Componenta.

Componenta tillverkar smidesdetaljer till främst lastbilar, och Göran Jansson förväntar sig därför att företaget kommer att drabbas av den konjunkturnedgång som redan lett till stora varsel inom fordonsindustrin. Men när är svårt att säga.

- Vi kan ännu inte se någon nedgång när vi tittar ända fram till februari, men jag är helt övertygad om att det kommer en nedgång och hur stor den är det vet inte jag idag, säger Göran Jansson till P4 Västmanland.

Kristin Axinge Jaslin
kristin.axinge-jaslin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista