Åklagaren yrkade på morddom i Salarättegång

De tre män som i mars brutalt misshandlade en 22-åring till döds i Sala bör dömas för mord. Det yrkade kammaråklagare Per Hedman under slutpläderingarna i Sala tingsrätt.
Det var i mitten av mars som de tre männen misshandlade den 22-årige uppsalabon med slag och sparkar. När mannen inte längre kunde försvara sig fortsatte misshandeln med, bland annat jämfotahopp mot den liggande, som skadades så svårt att han senare avled på akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt åklagaren skedde misshandeln helt oprovocerat och det menar han är en flera orsaker som gör att männen bör dömas för mord. Men ett av villkoren för att någon ska kunna dömas för mord är att det finns ett avsiktligt uppsåt, det vill säga att den som slår verkligen planerar att döda. Försvarsavokat Lars Östensson menar att så inte varit fallet när det gäller hans klient. Enligt honom bör domen i stället gälla misshandel och vållande till annans död
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".