Handikappidrotten får mer pengar

Handikappföreningarna i Västmanland föreslås nu få 550 000 mer i stöd av landstinget nästa år, jämfört med vad man fått tidigare. Det ska landstingsstyrelsen fatta beslut om under fredagen.

Men ordföranden i handikappföreningarna, Inge Sandin, är kritisk till att man inte fått pengarna långt tidigare.

Han tycker att man har fått gå på knäna länge på grund av bristande resurser:

- Jag tycker det är bra att pengarna kommer. Men hade det dröjt lite till hade vi inte haft någon handikapprörelse i länet, säger Inge Sandin.

Handikapprörelsens bidrag har inte räknats upp på sjutton år, enligt Inge Sandin.

Men även fast intäkterna inte har ökat, så har kostnaderna gjort det. Då har man fått sparat på olika håll, bland annat har utbildningar och vidareutveckling fått vänta.

Men landstingsledningen har inget svar på varför pengarna inte har räknats upp tidigare:

- Den frågan får du ställa till den tidigare majoriteten. Jag tycker att vi har gjort en satsning inom det här området och sedan får vi se hur pengarna används. Vi hoppas att vi får ut ett mervärde av det, säger Thomas Högström, landstingsstyrelsens ordförande.

De här bidragen på 550 000 kronor är alltså ett engångsbidrag som tillkommer under 2009. Det finns dock inte något förslag på hur bidraget ska se ut år 2010 och framåt.

Kennet Lindquist
kennet.lindquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista