Västerås

Karriärens bästa av Magnus A Carlsson

Golfaren Magnus A Carlsson från Västerås spelade in 1,2 miljoner kronor när han i söndags slutade femma på europatourtävlingen Dunhill Links i Skottland.

- Jag klassar det som det bästa jag har gjort hittills i karriären, säger Magnus A Carlsson.

Magnus A Carlsson från Västerås golfklubb gör sin första säsong på europatouren. Han inledde året med att bli tvåa i Sydafrika, men efter det så har det gått tyngre fram tills nu.

- Jag har jobbat på chip- och bunkerslag under hela säsongen och det är förs nu som jag tycker att det gett resultat, säger Carlsson.

Femteplatsen i Dunhill cup som avgörs på de mest anrika banorna i Skottland gör att Magnus A Carlsson nu har säkrat att få spela på europatouren även nästa år.

- Det känns riktigt bra att inte behöva åka och kvala utan få fortsätta spela på den tour som är stört i Europa.

Någott som också säkerligen kändes fint var prischecken han fick för sin femteplats som var värd 1,2 miljoner kronor.

- Det är välbehövliga pengar eftersom det kosta att resa, leva och betala caddie så det känns bra att jag inte behöver känna pressen att jag måste spela in pengar för att klara mig, säger Magnus A Carlsson.

Tre tävlingar återstår på europatouren innan finalen avgörs på Valderamabanan i Spanien. Till finalen är de 60 bästa spelarna kvalificerade och där siktar Magnus A Carlsson på att få vara med.

Men han har en bit kvar att ta sig dit eftersom han är rankad 77:a efter helgens femteplats. Nästa tävling på europatouren är i veckan i Madrid.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista