Dubbelsits klyver Tommy Johansson (s)

Oppositionsledaren Tommy Johansson i Sala är till hälften kommunalpolitiker och till hälften anställd av Kommunalarbetareförbundet. Med andra ord till hälften arbetsgivare och till hälften arbetstagare, nu när Kommunals konflikt drabbar Sala på måndag.
- Det är givetvis en något ovanlig situation jag befinner mig i, men jag har bestämt att över huvudtaget inte beblanda mig i konflikten, utan försöker vara så neutral som möjligt, säger han till P4 Västmanland. Han medger att det kommer kännas pressande att inte engagera sig. - När man i över 20 år stått på barrikaderna känns det naturligtvis konstigt att INTE stå på barrikaderna, men här har jag stöd från partiorganisationen i hur jag ska agera. Han försäkrar att det inte kommer bli aktuellt för honom att låsa upp några skolor exempelvis, som politiker i andra kommuner gjort, eller göra andra uppgifter som kommunals medlemmar betraktar som strejkbryteri. - I Sala har vi den principiella synen att vi inte gör några uppgifter i arbetsmarknadskonflikter som vi normalt inte gör som politiker, berättar han. Totalt berörs 330 kommunalare i Sala av konflikten som inleds nästa vecka. Då tas också medlemmar i Heby, Surahammar och Västerås ut i strejk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".