västerås

Kritik mot upphandling av vuxenutbildning

Nu får upphandlingen av vuxenutbildningen i Västerås kritik. Besparingen äts upp av kostnader för säga upp eller omplacera de Komvux-lärare som berörs, menar oppositionen.

Upphandlingen av vuxenutbildningen i Västerås har lett till stora förändringar när det gäller vem som får uppdrag att arrangera kurser nästa år.

Som P4 Västmanland rapporterat tidigare har den kommunala vuxenutbildningen, Komvux, förlorat ett stort antal av sina utbildningar till privata utbildningsföretag.

Socialdemokraten Lars-Evert Larsson och vänsterpartisten Hans Larsson i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden anser att priset på kursen inte ska vara ett så stort och avgörande kriterium vid upphandlingar i framtiden.

Kvalitet måste spela en större roll menar de.

Partierna påpekar också att kostnaden för att säga upp eller omplacera de cirka 30 lärare vid Komvux som berörs troligen blir större än den prisreducering på cirka fem miljoner kronor som upphandlingen gav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista