Västerås

Syrianska värvar Andreas Engblom

Syrianska IF Kerburan, som för drygt en vecka sedan tog steget upp i fotbollens division 1, har börjat arbetet inför nästa säsong. Under tisdagen blev det klart att klubben värvat Skiljebos anfallare Andreas Engblom.

– Det är en väldigt duktig fotbollsspelare som kommer tillföra väldigt mycket både i vårt spel och i omklädningsrummet, säger Syrianskas sportchef Gebro Akpinar.

Syrianska IF Kerburan vann tvåan och tog klivet upp i division 1. Skiljebo slutade tvåa och får stanna kvar i division 2.

Men anfallaren Andreas Engblom, som varit en av Hamreklubbens bästa spelare under de senaste åren, har bestämt sig för att byta klubb och följer med Syrianska upp i ettan.

– Andreas har mycket rutin från spel i högre divisioner och vet vad det handlar om och hans kompetens kommer tillföra mycket till vårt spel, säger Syrianska IF Kerburans sportchef Gebro Akpinar.

– Dessutom är han väldigt lugn och fin kille som kommer vara betydelsefull vid sidan av planen.

En starkt bidragande orsak till att Syrianska vann tvåan var lånet från Södertäljeklubben Syrianska FC anfallaren Mattias Mete som kom in i truppen under säsongen och gjorde åtta mål på sju matcher.

Men bara för att klubben nu värvat Andreas Engblom så betyder inte det att Mattias Mete, som bland annat ska provträna med Örebro SK, är förlorad.

– Nej det gör det inte. Mattias och jag för hela tiden en dialog och han har sagt att han trivs jättebra och vill stanna kvar om han inte får några anbud av klubbar högre upp i divisionerna.

– Självklart ser vi att Mattias stannar, men i dagsläget är det väl inte så stor chans att han blir kvar.

Trots att serien tog slut den gångna helgen så ligger Syrianska IF Kerburan långt fram i arbetet inför nästa säsong, men ändå är det mycket kvar att göra innan truppen är komplett.

– Vi behöver förstärka med en fyra-fem spelare som går in i startelvan på olika positioner. En forward var högprioriterat och nu fick vi hit Andreas Engblom som jag är väldigt nöjd med, säger Gebro Akpinar.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista