Köping

Getrag-anställda informeras på måndag

På måndag kommer de anställda på Getrag i Köping att få information om huruvida de kommer att drabbas av några varsel. Enligt företagets informationschef Carina Eriksson så har beställningarna från företagets kunder sjunkit stadigt den senaste tiden - och onsdagens varsel från Volvo förbättrar inte situationen.

– Hur just det här varslet kommer att påverka oss vet vi inte idag. Vi har inte helt klart för oss vad de grundar varslet på, säger Carina Eriksson till P4 Västmanland.

Getrag har inte fått någon information från Volvo vad dagens varsel innebär för Getrag i Köping.

– Vad vi däremot känner av är volymsänkningar över huvud taget inom bilbranschen. Det är det som slår hårdare och hårdare mot oss, säger Carina Eriksson.

– Volymerna reduceras varje vecka. Just nu jobbar vi igenom de prognoser vi har och vi kommer att informera de anställda om framtiden på måndag.

Enligt Carina Eriksson hade ansvariga på Getrag på känn att det skulle komma ett varsel under dagen, men inte att det skulle bli så stort.

– Vi blev tagna på sängen av att varslet var så stort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista