(s)-avhopp i Västerås på grund av strejkbryteri

Socialdemokraten Lasse Gustavsson i Västerås har lämnat partiet och alla sina politiska uppdrag i protest mot hur socialdemokraterna har agerat under Kommunals strejk.
- Jag kan inte förlika mig med den politik man bedriver för tillfället i Västerås kommun, när man kör över Kommunal som man gör, säger Lasse Gustavsson till P4 Västmanland. Lasse Gustavsson har varit socialdemokrat i hela sitt liv, och har sedan fyra år tillbaka suttit som förtroendevald i Konsumentnämnden i Västerås. Men nu har han lämnat både partiet och sina politiska uppdrag. Lasse Gustavsson är även facklig förtroendeman för fackförbundet Kommunal i Västerås, och han lämnar partiet och politiken i besvikelse och ilska över hur socialdemokraterna har agerat under strejken. - Socialdemokratin har uppstått ur kampanda och strejker för att arbetare ska få rätt till bra löner och bra arbetstider, säger Lasse Gustavsson till P4 Västmanland. - Men så 2003 går socialdemokratiska politiker ut och förstör vår strejk genom att öppna skolor och soptippar och vattna blommor. Det är strejkbryteri, och de politiker som gör så här är svartfötter! Lasse Gustavsson har meddelat det socialdemokratiska partiet sitt beslut, och orsakerna bakom, men har inte fått någon respons. - Bara från min ordförande i Konsumentnämnden. Annars har jag inte hört något. Det visar väl föraktet man har gentemot våra medlemmar, att man inte tycks bry sig. Det är väl ingen stor sak för dem, tydligen, säger Lasse Gustavsson till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".